Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Tarkastaja soitti tontilta

Nyt täytyy kehua rakennustarkastajaa. Hän soitti tänään.

Ajattelin, että aiheena on se kattokulma, jota uudet sähköpostitetut kuvat esittävät. Eikö mitä. Mies seisoi tontillamme ja halusi keskustella laajemmin talomallimme sopivuudesta kyseiseen paikkaan. Pohdimme muun muassa loivaa rinnettä, naapurin näköaloja ja maaperän pehmeyttä. Hänen arvionsa mukaan talon paikan valinta ei ole ehkä niin yksinkertaista kuin me olemme ajatelleet. En tiennyt, että rakennustarkastajat paneutuvat tehtäviinsä näin huolella.

Lopputulos monipuolisesta keskustelusta: jatkamme valitulla tiellä, eli yritämme sovittaa valitun talomallin tontillemme. Annamme maaperätutkijan ensin katsastaa tontin, jottei tule yllätyksiä. Tuon tutkimuksen jälkeen pääsuunnittelijan on helpompi piirtää talo johonkin sopivaan kohtaan. Voi olla, että talomme mahtuu sittenkin siihen kuivaan ja korkeaan kohtaan tonttia. Ja kaiken varalta katsomme valmiiksi toisenkin talomallin.

Kuten rivien välistä (eikä niin välistäkään) käy ilmi, olemme ostaneet aika hankalan pläntin. Tarkastaja käytti sanaa haasteellinen. Toki myyjä kertoi tontin laidalla kulkevan ojan tulvivan keväisin, muttemme ajatelleet maan olevan laajemmalti kosteaa ja pehmeää.

Noh, ainakin tiedämme mihin kipata ylimääräiset kivet. Ne menevät sinne pehmeään päähän tonttia...