Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Kuluja

Saimme postia. Huvilamme kuuluu isoon vapaa-ajan kortteliin, ja sieltä tontin ostaneet kuuluvat automaattisesti rantakuntaan, jolla on vuosittainen yksikkökohtainen jäsenmaksu. Samoin maksamme tiemaksua. Yhteensä ne tekevät tänä vuonna 96,38 euroa.

Ajattelin jossain vaiheessa kirjata kaikki huvilaprojektin kulut esimerkiksi tänne blogiin, mutta sitten tulin järkiini. Hankkeen onnistumisen kannalta on paljon tärkeämpää, että keskitymme tekemään hyviä päätöksiä kuin riipustamaan muistiin kaikkia kuluja. Kirjanpito saattaisi vain masentaa loppujen lopuksi. Olisihan se toki mitä hienoin dokumentti, jolla opastaa muita.

Ja kun katselin tänään takkojen hintoja, en edes uskalla ajatella huvilahankkeen lopullista budjettia!

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Totta se on, ihan kaikkia kuluja ei vaan millään pysty laittamaan ylös. Mullakin oli alkuun kaikki aika tarkkaan ylhäällä, mutta nyt en ole kuluseurannasta enää ihan sataprosenttisen varma. Aluksi myös erittelin kuluja: rakentamisen kulut ja erikseen taloon liittyvät kulut, kuten esimerkiksi tonttivuokra, mutta sekin on käytännössä mahdotonta. ;))

10:06 ip.  
Blogger rinsu said...

Mä ajattelin aluksi jopa ottaa huomioon ostoreissun ja muun tontilla käymisen sekä talopaketin ostoneuvottelujen matkat - eli siis bensakulut, samoin kaikki aikanaan hankittavat huonekalut. Mutta se todellakin olisi liian masentavaa...

11:33 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Sama juttu muuten kaikessa! Ajattelimme ensin laskea tulevan talven lomamatkan kustannuksia (lennot + hotelli ovat vielä melko selkeitä laskettavia), mutta jos liian tarkkaan alkaa laskea kaikkea lomalla tapahtuvaa (mitä syödään, ostetaan, retket, auton vuokraukset jne.) tulee hommasta turhanaikaista pilkun viilausta ja ikävää.

Ei oltaisi varmaankaan ikinä lähdetty vanhan omakotitalon remppaa tekemään, jos oltaisiin tiedetty kulut ja vaivat etukäteen...

1:30 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home