Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Saunakulttuurin ystävä

Veljeni on innokas saunoja. Hänen mökillään sauna on lämpimänä tunteja, ja ryhmä äijiä istuu vuoroin lauteilla, vuoroin saunan portailla kälättämässä.

Ei olekaan ihme, että broidi on jo useammin kuin kerran tiedustellut valitsemaamme kiuastyyppiä, ehdottanut saunan irrottamista päärakennuksesta erilliseksi pytingiksi ja tiedustellut, näkeekö naapurista suoraan saunalle. Hänen saunomistapansa ovat ilmeisesti sen verran ekspansiivisia, että sama meno tullee jatkumaan meidänkin tontillamme.

Ainakin on vieraita luvassa!

1 Comments:

Blogger Tomi said...

Sauna erilliseen rakennukseen on tosiaankin kannatettava asia - sekä käytännöllisyyden kannalta että siksi, ettei tulisi lotrattua vettä siellä aremmissa sisätiloissa.

Saunaomiseen ja ruuanlaittoon pätee sama sääntö: valmisteluajan ja saunomisajan pitää olla suhteessa toisiinsa. Eli pikaruokaa ei voi syödä tuntikausia - toisaalta jos ensin kokkaa tunteja, ei pöydästä voi lähteä saman tien. Sama saunassa: hetivalmiissa ei viihdy hetkeä pidempään, kun taas savusauna suorastaan vaatii pitkää saunomistakin.

Muurasin omaan pihasaunaani kaikista epäilevistä kommenteista huolimatta kertalämmitteisen kiukaan. Suosittelen ehdottomasti!

11:05 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home