Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Lainhuudatus, EU ja etanat

Aloin selvittää lainhuudatuksen kulkua. Nyt ensin täytämme hakemuksen (jonka hain käräjäoikeuden kiinteistöosaston aulasta) ja maksamme varainsiirtoveron (johon tarvittavan virallisen tilisiirtolomakkeen hain verotoimistosta). Lainhuudatusohjeissa itse asiassa annetaan tieto, että maksun saa maksaa lomakkeella VEROH 6013, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Verotoimiston virkailijan mukaan sellaista lappua ei ole olemassakaan. Hän antoi oikean tilisiirtolapun. Näin sitä kansalaista opastetaan, kun vain rohkenee kysyä neuvoa ;-)

Kun maksu on maksettu, liitän kuitin ja alkuperäisen kauppakirjan ja kauppakirjan kopion hakemukseen. Paperinippu pitää toimittaa Heinolan käräjäoikeuteen. Huvilamme kuuluu sen toiminta-alueeseen.

Tämän jälkeen tontti lohkotaan. Nykyiset rajapyykit ovat paikalla vain malliksi, jotta myyjä on osannut myydessään näyttää oikean paikan. Lohkomisen yhteydessä annamme tilallemme nimen. Siitä siis tulee oikea tila, ei vain tontti. Me olemme tilallisia.

Hehhee. Pitäisikö ryhtyä pienviljelijäksi ja hakea EU-tukia? Ehkä 2000m2 tonttimme ei kuitenkaan ole tarpeeksi iso tuotantotoimintaan. Riippuu tietysti siitä, mitä aiomme tuottaa. Voimmehan alkaa viljellä etanoita jonkinlaisessa piharakennuksessa. Siinäpä ura urkenisi, ja meistä tulisi maatalousyrittäjiä. (Toivottavasti mieheni ei lue tätä :-)