Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Tietoa tipoittain

Hahaa. Olemme taas pelastetut, ainakin hetkeksi. Rakennus- ja nimenomaan hirsitalobisneksessä kauan toiminut ystävä kertoi, että 15% hinnankorotus on puppua. Tai se ei ainakaan johdu puun hinnan noususta. Raaka-aineen osuus talopaketissa ei ole niin suuri, että tavanomainen puun hinnankorotus tuntuisi. Muutoinhan kukin voi tietysti nostella hintoja ihan mielensä mukaan.

Ylipäätään kauppaan hätyyttäminen tuntuu sen verran turhalta, että annamme asian nyt olla. Ehkä loma-asuntojen kauppa hiljenee asuntokaupan lievän notkahduksen perässä jo piakkoin, jolloin ei ole enää pelkästään myyjän markkinat. Nyt tuntuu olevan - ainakin tällä talofirmalla. Kauppa käy kuin siimaa. Kun sunnuntaina odottelimme heidän tiloissaan sovittua audienssia, asiakkaita ravasi kuin pipoa.

Samoin ystävämme kautta selvisi, miksi valvojakandidaattimme on ollut hiljainen. Työelämän haasteet ovat ajaneet miehen ahtaalle, eikä hän kuulemma vastaa iltaisin kuin ystävien numeroihin. Lisäksi hän on kääntänyt vanhan kännykän puhelut uuteen puhelimeen, jossa ei varmaankaan ole meidän numeroamme. Noh, tuollaiset kiireet ja toimenpiteet viittaavat siihen, ettei hänellä voi olla aikaa hoitaa meidän projektiamme.

Pahimmillaan nämä käänteet tarkoittavat jopa vuoden viivästymistä hankkeessamme. Hirsitalohan on parasta rakentaa talvella, emmekä kohta enää saa porukkaa työmaalle, vaikka talopaketin ostaisimmekin. Vuoden aikana saisi kyllä hyvin säästettyä rahaakin... Tätä täytyykin miettiä.