Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

lauantaina, elokuuta 26, 2006

Tilankäyttöongelmia kotona

Nyt kun itse huvila-asia on jäissä kevääseen asti, olen alkanut kiinnittää huomiota kodin sisustuksen puutteisiin. Yksi mudanväriseksi maalattu seinä on odottanut vuoden ajan väriä korostavaa taulua. Olohuoneen valaistus on heikko. Makuuhuone on ankea valkoisuudessaan. Mikä pahinta, joka puolella pyörii kirjoja, jotka eivät enää mahdu kirjahyllyyn.

Tuo kirja-asia ei ratkeakaan ihan niin helposti kuin kolme aiempaa ongelmaa. Taulun, valaisimen ja maalia voi ostaa kädenkäänteessä. Kirjahyllyä ei. Tai sen voi ostaa, mutta sille ei ole paikkaa kodissa. Työhuoneemme kaksi ehjää seinäpintaa on jo täysin kirjahyllyjen peitossa. Makuuhuoneeseen ei mahdu hyllyjä. Uusien kerrostalojen huoneethan tehdään aika lailla minimikokoisiksi - sinne mahtuu juuri ja juuri sänky. Vastaavasti olohuone on suunniteltu niin, ettei seinäpintaa oikeastaan jää käyttöön.

Mikä pahinta, kellarikomerokin on täynnä. Siellä on muun muassa kivoja huvilahuonekaluja, joiden oli määrä siirtyä uuden residenssiin heti talopaketin valmistuttua. Maaseuturomantiikalla tuntuu siis olevan käytännöllinen puolensa - huvilalle olisivat muuttaneet ylimääräiset tavarat!

3 Comments:

Blogger mayamaya said...

Hieman aiheen sivusta:
Itse olen muuttanut vastikään ja kirjani ovat vielä vanhassa asunnossani (siskoni asuu siellä) ja vanhempieni luona. Haluaisin ne kovasti luokseni, mutta sopivan kirjahyllyn löytäminen on hankalaa. Monet nykyajan hyllyt ovat liian syviä (haluan niihin vain kirjoja). Usein ne ovat myös trendikkäitä pyörillä olevia tilanjakajia (en halua tilanjakajaa). Materiaalina on usein heiveröinen ohut lastulevy, joka alkaa notkua kun hylly on täynnä opuksia. Olen vakavissani miettinyt, onko ainoa vaihtoehto teettää kirjahylly puusepällä...

2:07 ip.  
Blogger rinsu said...

On vaihtoehto. Boknäs-hyllyt. Ne on tehty Billnäs-perinteiden mukaan kirjoja varten, ja niissä on vahvan puurakenteen lisäksi lasiset "kannet" suojaamassa kirjoja pölyltä. Ovat tosin kalliita ja painavia mutta myös hyvä investointi, jos todella pitää kirjoista. Meillä on niitä. Osia pystyy ostamaan lisää sitä mukaa kuin tarvitsee - siis jos asunnon tila riittää.

2:40 ip.  
Blogger mayamaya said...

Joo, olen käynyt niitä ihastelemassa ja mulla on sellaisen kuva tossa silmieni edessä ilmoitustaululla. Ne ovat vaan aika hintavia, kuten sanoit. Lisäksi olen miettinyt että onko hylly (ainakin katsomani Villinki) liian countrymäinen..., no onhan se kyllä hieno, ei siitä pääse mihinkään. Kiva kuulla, että ne ovat hyviä käytössä ja että mallisto on säilynyt samana pitkään. Ehkä päädyn säästämään ja ostamaan sellaisen :D

10:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home