Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Lohkottu on, toivossa eletään

Syksyn jälkeen on taloasioissa ollut rauhallista. Suurin tapaus oli se, kun maanmittarit lohkoivat tontin. Meidän läsnäoloa ei tarvittu. Kun maanmittaustoimistosta tuli lappu toimenpiteen ajankohdasta, mieheni soitti ja kertoi, ettemme kovin helposti pääsisi paikalle arkipäivänä. Meiltähän menee kaksi tuntia suunta mökkitontille pääsyyn, joten reissuun olisi mennyt kokonainen päivä. Virkamies oli oikein myötämielinen ja toimitti lohkomisen omin voimin. Asiaa varmasti auttoi se, että mökkikuntamme oli pyykittänyt tontin jo valmiiksi myyntivaiheessa. Muodollisuus siis.

Sovimme syksyllä projektipäällikkömme kanssa, että odottelemme kevääseen ja katsomme, kuinka kiireistä rakennusalalla ja päälliköllä itsellään on vuonna 2007. Näinä päivänä minun pitäisi soittaa hänelle ja keskustella projektin aloittamisesta. Hieman huolettaa - jossemme nytkään pääse liikkeelle, niin mökkiunelmamme siirtyy yhä kauemmas. Tarvitsemme kuitenkin luotettavan, hyvämaineisen mestarin, joten suostumme joustamaan aloitusajankohdassa.

Tämän päivän Hesarin Asuntosivuilla oli lupaava juttuaie. HS hakee lukijoiden kertomuksia etärakentamisesta. Odotan innokkaana jutun ulostuloa: juuri tällaisesta projektista meillä on kyse. Nyt saamme muiden opit käyttöömme.