Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Oikotie vei talonäyttöihin

Kun maaseuturesidenssimme ei valmistu muutamaan hetkeen, talokuumeemme on alkanut suuntautua olemassaoleviin taloihin. Vastoin parempaa ymmärrystämme menimme muun muassa Oikotiehen katsomaan myytäviä asumuksia.Tokihan ilmoituksista löytyi vaikka mitä. Kuten esimerkiksi puutaloja Lahdesta. Igglossahan olemme korvamerkinneet koko Käpylän ja Kumpulan, tosin niin matalalla maksimihinnalla, ettemme varmasti saa mitään asumiskelpoista sieltä :-)

Olen aiemminkin kommentoinut Lahden asumisasioita, joten arvatenkin meillä on ollut jo pidemmän aikaa kiinnostus vireänä siihen suuntaan. Toivealueemme Lahdessa on tietenkin Anttilanmäki, idyllinen puutaloalue aivan aseman - ja siis uuden Oikoratayhteyden - vieressä. Anttilanmäki on lahtelaisessa skaalassa kallis, mutta helsinkiläiseen hintasilmään se on edelleen siedettävä. Alue on kerrassaan viehättävä. Heti Anttilanmäen takana on Asemantausta ja sitten Laune, joka on iso 1950-luvun omakotialue.

Viime viikolla kävimme katsomassa kahta taloa Lahdessa. Siis oikein ajoimme sinne työpäivän jälkeen, aivan kuin ei muuta tekemistä olisi. Toisena katseluvuorossa olleesta Asemantaustan talosta melkein teimme tarjouksenkin. Talo on kuin karkki, sillä sisäpinnat on viimeistelty yhtenäisesti, ja värisilmä on ollut ihan kelvollinen. Suuren tupakeittiön tunnelman kruunaavat puuhella ja leivinuuni. Kaksi toimintakuntoista pönttöuuniakin on paikoillaan. Tilaa olisi riittävästi - viisi huonetta ja keittiö ja uusi saunaosasto. Piha on siisti, ja piharakennus toimivantuntuinen.

Mutta - se ei ole hirsitalo. Ja Espooseen on sittenkin aika hankala päästä sieltä.