Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Rakentamista ilmassa

No niin, kiirettä pitää töissä. Taloasia muhii taustalla.

Ensinnäkin sen verran sanojani otan takaisin, että tarjouksentekijä oli kirjannut erikoistoiveitamme toiseen tarjouksista ("muuttovalmis"). Pelkän paketin ja pystytyksen sisältävä oli bulkkitarjous perusmateriaaleilla. Tästä seuraa se, että enemmän palvelua sisältävä tarjous näyttää taatusti paljon kalliimmalta. Talovalmistajan intresseissä on myydä paketti ja hieman työtä, ei muuttovalmista. Syy on se, että he saavat itse paketista paremmat katteet kuin hankalan ja monivaiheisen rakentamisen johtamisesta. Kannattaa siis ohjata ostajaa pelkän materiaalipaketin suuntaan ja jättää sotkuinen vaihe omasta osuudesta pois.

Koska paketti-ja-pystytys -tarjous todella on huomattavasti halvempi, se kiinnostaa meitä. Täyden palvelun ratkaisu on himpun verran liian kallis. Kokonaisbudjetti saattaisi revetä.

Meillä on nyt kiikarissa urakoitsija, joka voisi tehdä jäljellejäävät työt pystytyksen jälkeen. Sunnuntaina on määrä tavata urakoitsija ja katsoa, synkkaako meillä. Jos sunnuntai menee hyvin, olemme ison askelen lähempänä taloa. (Enää puuttuisi mestari.) Jos ei mene, olemme taas lähtöruudussa.