Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

torstaina, toukokuuta 10, 2007

Keittiöesitteitä ja uusia puhelinnumeroita

Valitin tänään jumittunutta tilannetta rakennusalan ystävälle. Hän pahoitteli, ettei itse voi hankalan työtilanteensa takia ryhtyä projektinvetäjäksi tai tarjoustentarkistajaksi meille. Hän osaisi homman, muttei yksinkertaisesti ehdi. Mutta - häneltäpä löytyi puhelinnumero! On päteviä ihmisiä, jotka tekevät pelkkää rakennusprojektinvetoa työkseen, siis irrallaan talopaketista tai itse urakoinnista.

Saatamme saada asioiden uutta potkua, jos joku sparraisi meitä. Lukisi tarjoukset, tarkistaisi kaiken tarpeellisen sovituksi, järjestäisi ajatuksiamme, laittaisi tuulemaan. Luulen, etteivät esimerkiksi materiaalivalinnat ole iso ongelma. Mutta alan toimintalogiikan ymmärtäminen on. Yleistä projektineuvontaa tarvitaan.

Kotimatkalla käväisin Puustellin myymälässä hakemassa esitteitä. Keittiöhaaveet ovat oleellinen tekijä tässä projektissa. Meidän huvilalla tehdään nimenomaan ruokaa. Keittiön on oltava toimiva ja ajattoman tyylikäs. Esimerkiksi makuuhuoneiden kalustus on toissijainen - niihin viedään vanhoja huonekaluja - mutta keittiö! Siitä tulee kiva.