Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Muuntunut suunnitelma lukuisine yksityiskohtineen

Olen selvitellyt tänään, kuinka "maatilamme" myydään. Tarvitsemme kunnan luvan myydä maapalasemme, koska alkuperäisessä kauppakirjassa näin sovittiin. Kunta myi maata saadakseen mökkiläisiä, ei kiinteistökeinottelijoita. Vapaa edelleenluovuttaminen kiellettiin, samoin hinnan nostaminen. Valmistelen anomusta myynnin sallimikseksi alkuperäisin kauppahehdoin kunnanhallitukselle maanantaiksi. Yritin soittaa kunnanjohtajalle varmistuakseni sanamuodoista, mutta hän ei vastaa.

Luonnostelemani kauppakirjan annan kaupanvahvistajan tarkistukseen. Ilmeisesti hän olisi sen saattanut tehdä kokonaankin. Hänkään ei ole tänään paikalla, mutta onneksi voin sähköpostittaa tekeleen. Näin keskustelu käynnistyy vauhdikkaasti sitten huomenna.

Ostajien tiedot minulla on jo. Koska he ovat ulkomaalaisia, tarkistan kaupanvahvistajalta, mitä kaikkea tulisi sopimuksessa heidän osaltaan lukea. Sosiaaliturvatunnuksia heillä ei ole. Mielenkiintoista sinänsä tehdä kauppa yli totaalisen kielimuurin. Venäjän kieli ei meiltä taitu.

Samaan aikaan luemme mökkien myynti-ilmoituksia. Mies on varma, että se oikea sieltä kyllä kohdalle napsahtaa. Kun jätevesisäädökset ovat muuttuneet, ihmiset myyvät vanhoja mökkejään. Moni niistä tosin sijaitsee toivottoman hankalalla tontilla, jossa on kalliota ja juurakkoa eikä luontevaa paikkaa jätevesisäiliöille tai imeytyskentinne.

Siitä rannattomasta rantapaikasta emme ole kuulleet viikkoon mitään. Ehkä sekin siellä muhii ja tulee vielä esiin. Se oli kaunis.