Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Suunnanmuutoksia

Olemme olleet hieman salamyhkäisiä viime aikoina. Olemme nimittäin hieman viilanneet suunnitelmiamme omassa rauhassamme (ja muutaman ystävän kanssa).

Koska mökkiprojektin kulut ovat korkeat eikä hyvää projektinvetäjää tunnu löytyvän, teimme sunnuntaina tutkimusretken tonttimme lähistössä myytäville mökeille. Niistä monet ovat samanhintaisia kuin kokonaisbudjettimme, ainakin hyvin tingittyinä. Yhtä hyvin voisimme siis myydä tontin ja ostaa valmiin mökin. Pääsisimme luonnon helmaan jo tänä kesänä.

Mökit eivät aivan vastanneet odotuksiamme. Kaksi uutta mökkiä oli hutaistu kasaan. Pintamateriaalit olivat kivannäköisiä, mutta kyllä se hieman epäilyttää, kun lattialaminaatti notkuu jalan alla. Harva koolaus? Rakennustapa on saatettu dokumentoida, mutta kumma kyllä kyseisiä tietoja ei saatu myyntitilaisuuteen. Rakentaja ei yksinkertaisesti ollut lähettänyt niitä kiinteistönvälittäjälle. Hmm.

Tutustuimme myös yhteen vanhaan mökkiin, mutta siinäpä ilmeni toisenlaisia ongelmia. Ilmoituksessa mainostettu kymmenien metrien rantaviiva kun ei sittenkään ollut omaa. Rantaa oli jatkettu täyttömaalla, ja vesialuehan on yhteisomistuksessa. Näin ollen kyläläiset saisivat siis milloin tahansa tulla grillaamaan mökin ja järven väliselle alueelle, joka on yhteismaata. Itse mökki oli mitä viehättävin. Harmin paikka siis.

Tarjonta on aika heikkoa, ja sekin on varovainen ilmaisu. Kysyntää sen sijaan on - tontillemme löytyi toissaviikolla innokas ostaja puolessa tunnissa. Jatkan keskusteluja hänen kanssaan samalla, kun pidämme silmällä mökkitarjontaa. Eli veitsenterällä ollaan. Kumpaan suuntaan kallistutaan, sen näette lähiviikkoina.