Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Asiantuntija ja noviisit

No niin. Torstaina siis tapasimme erään talofirman edustajan. Olimme tästä tapaamisesta erityisen innostuneita, koska heidän mallistossaan oli kivasti modernia ja perinteistä tyyliä yhdistävä huvila. Toisaalta emme odottaneet tapaamiselta paljon, koska kyseinen yritys ei ollut ottanut yhteyttä pyynnöstämme huolimatta. Ehkä webbisivut eivät toimineet...

Menomatka lisäsi harmistusta. Toisaalta se oli osin oma syy: unohdin kirjoittaa muistiin edustajan puhelinnumeron. Aloimme menomatkalla ajo-ohjeita saadaksemme metsästää firman Järvenpään toimipisteen numeroa 020202:sta. Osoittautui, että yrityksen nimissä olevat lankalinjat eivät olleetkaan käytössä. Kännykkänumeroita ei taas Järvenpään toimipisteeseen kyseisessä palvelussa ollut.

Soitettuani kahdesti numeroihin, jotka eivät ole käytössä, pyysin numerotiedustelusta yrityksen muualla Suomessa olevan keskuksen numeron. Kai ne siellä osaisivat kertoa, mihin tarkkaan ottaen olemme menossa. No, kello viiden aikaan keskus oli jo poistunut paikalta. Ainoa keino selvittää ajoreitti oli soittaa työkaverille, joka on Järvenpäästä kotoisin. Oikea reitti selvisikin heti.

Itse tapaaminen meni hyvin - tunnelma vain parani loppua kohti.

Tapaamamme Kalle oli rauhallinen ja asiantunteva eikä hetkahtanut minun hulluista kysymyksistäni. En nimittäin ollut lukenut riviäkään niistä kansioista, joissa rakentamisprojektien rooleja ja kulkua esitellään, joten asiantuntijamme joutui hieman ohjaamaan kielenkäyttöäni.

Ja hyvin ohjasikin. Olemme vakuuttuneita. Kaupat ovat tuloillaan.

Nyt on aika soittaa kunnan rakennustarkastajalle. En nimittäin sitäkään ole vielä tehnyt. Viime viikko oli sillä tavoin hektinen töissä, ettei ajatusenergiaa riittänyt työn ulkopuolisten asioiden hoitamiseen. Mieheni taas ei yleensä ehdi sitäkään vähää, joten puheluhommat nakitetaan minulle.

Kun kunnan kanta talomalliin on selvitetty, alkaa varsinainen suunnittelu. Iik! Mietin jo iltaisin ennen nukkumaanmenoa muun muassa sisäseinien sävyä, valaisinmalleja ja pukuhuoneen varustelua.