Talopaketti

Rakentamisen koukeroihin turhautuneet amatöörit myivät tontin ja ostivat mökin. Nyt saa niittää ja nikkaroida.

perjantaina, elokuuta 17, 2007

Optimistin ja pessimistin kohtaaminen

Eilen soitti eräs ystävä, joka sattuu olemaan hirsitaloasiantuntija. Hän huokaili niin syvään ja merkityksellisesti huvilan tilasta kertoessani, että oikein itsekin masennuin. Jotenkin puhelun aikana alkoi tuntua siltä, että mökissämme ovat varmasti kaikki mahdolliset muutkin ongelmat homeisesta yläpohjasta märkään muuriin. Kaikki on kuulemma mahdollista.

Olisi kuulemma pitänyt ottaa joku alan ihminen mukaan taloa tarkastamaan. Siis ennen kauppaa, ei kaupan jälkeen, niin kuin me teimme. Niin varmaan - jos olisi sellaisen jostain siihen hätään saanut. Puhelun jälkeen kesti useita tunteja, että sain taas myönteisestä vireestä kiinni.

Ensi kerralla kerron hänelle, että olemme menettäneet viime vuosien aikana (siis ennen nyt jo myydyn tontin hankkimista) kaikki kiinnostavat mökit juuri siksi, että jäimme jahkailemaan mahdollisten ongelmien äärelle. Puntaroimme kamalasti, ja lopputulos oli, että joku muu vei kiinteistön. En usko, että ongelmatonta talo-ostosta onkaan. Jos se katto nyt sitten olisi mätä (mitä en usko), niin puretaan koko kauppa, pentele. En voi kuitenkaan aloittaa kelaamaan tällaista mahdollisuutta joka ilta.

Laitan tähän kaiken kukkuraksi karmeita lattiakuvia. Parempaa viikonloppua teille.